Vi går i 1. klasse

Noah og Ingrid fra 1.a fortæller om, hvordan det er at gå i 1. klasse.

Uhh, det var altså lidt mærkeligt at slutte i 0. klasse og skulle starte i 1. klasse, synes Noah. Han havde sommerfugle i maven og savnede sine lærere i børnehaveklassen i sommerferien.

Ingrid blev også meget genert, da hun skulle have første skoledag i 1. klasse. Hun kendte jo kun dansklærer Mette, som havde været med i 0. klasse i dansktimerne, så det var lidt mærkeligt at skulle have nye lærere.

Noah tænkte rigtigt meget på, hvor meget man skulle læse. ”Jeg håbede bare ikke, at man skulle læse over 200 sider, for det er altså vildt meget”, siger Noah. Men nu har han læst 130 sider, så nu er han slet ikke genert eller bange for at skulle læse 200 sider. ”Nu læser jeg bare stille og roligt med klassen”, siger han.

Ingrid synes især, det var svært at tænke på, at man ikke skulle have de samme lærere. ”Jeg savnede jo allerede Lise, som skulle have en baby og derfor ikke kom i det sidste stykke tid i 0. klasse, og nu skal jeg aldrig have hende igen”, siger Ingrid. Desuden mener hun, at der var så mange sjove opgaver i 0. klasse. ”De sjoveste opgaver var dem, hvor man ikke måtte kigge hos hinanden og skulle lave opgaverne om f.eks. hvad en møtrik er for noget. Det var bare nogle supersjove opgaver”.

Ingrid siger, at de allerbedste fag i 1. klasse er dansk og matematik. Noah synes, at det dummeste fag er idræt, for det ligger på samme dag som hans fodboldtræning. ”Jeg går til fodbold tre gange om ugen, og så er det bare så hårdt, når man også skal have idræt den dag, puha”, siger Noah. Pludselig kommer de begge i tanke om projekttimerne, som også er rigtig gode og sjove, og de har faktisk ikke tid til at snakke mere, for de skal tilbage til klassen, så de kan fremlægge i projekttimen, hvor de lige nu har et projekt om Gud og derfor har lavet nogle meget fine tegneserier om Gud.

Det er faktisk ret sjovt at gå i 1.a, siger de begge, mens de skynder sig ind til fremlæggelser i klassen.