Skolen i gamle dage

I uge 12 tog børn og voksne i indskolingen på en tidsrejse til skolen i gamle dage. Lærerens smilende fornavne blev til stramtandede efternavne, og elever mødte op med vandkæmmet hår og fletninger.

Eleverne stillede op i skolegården og gik på snorlige rækker ind i klasserne, hvor de blev undervist i bl.a. håndgerning, regning og kristendom med udenadslære som i gamle dage. Hver dag blev indledt med morgensang i samlingssalen, og 1. og 2. klasserne drog til Hillerød Bymuseum, hvor de fik lov at opleve undervisning i et gammel klasselokale med pulte og anskuelsestavler.

Efter ugens afslutning tale 0.a om den anderledes skoleuge, og de syntes

at madpakkerne var bedre, end de plejede at være

at det var sjovt at lære nye gamle lege til frikvartererne

at det var godt at stå i lige rækker

at papirsløjd og håndgerning var sjovt

at gymnastik i gymnastiksalen var sjovt og lidt hårdt

at amagermadder med sukker imellem smager godt

Men de glædede sig også til at komme tilbage til nutiden, hvor lærerne er bedre, hvor der ikke findes skammekroge, hvor man har nyt tøj med glimmer og ikke mindst: man må snakke i timerne!