JS i Skolefodboldturneringen

Johannesskolens drengehold var i 2011 de suveræne vindere af DBU og Ekstra Bladets traditionsrige skolefodbold-turneringen og sluttede af med at vinde 4-1 over Hjørring Private Realskole inde i Parken. Og sidste år nåede pigerne helt til kvartfinalen, efter at de slog Paradisbakkeskolen i kredsfinalen.

Så da årets turnering begyndte i august, var der noget at leve op til. I hver kamp er det ”vind eller forsvind”, så vi var fuldt fokuserede hver gang, vi gik ind på banen. Man ved aldrig, hvor godt modstanderholdet er, før man står derude på grønsværen. En gang imellem er der nogen, der kender nogen fra det andet hold, men man kan aldrig vide, om halvdelen af holdet aldrig har spillet før, eller om de har finale-potentiale.
De første par kampe vandt vi uden de store problemer med overbevisende resultater som 3-0, 13-1 og 6-0. Men vi vidste også godt, at der ikke ville gå lang tid, før holdene blev bedre og sværere at slå.
På holdet i år var vi i alt 15 spillere fra både 7., 8., og 9. klassetrin og med Katrin Højgaard som en god og støttende træner. Nogen har spillet i flere år end andre og i forskellige klubber rundt omkring, men jeg synes, at vi var gode til at arbejde sammen og hjælpe hinanden. Selvom vi selvfølgelig tog kampen alvorligt, havde vi det stadig sjovt ude på banen.

Da vi den 3. november kl 10. stod på række overfor Niels Steensens Gymnasiums hold, vidste vi, at det ville blive en svær kamp. Det blev det desværre også, og vi tabte 2-0. Vi var alle meget kede af det, men vi måtte også indrømme,  at de spillede bedre end os.

Det var først lidt tid efter, at dommeren fløjtede af, at det gik op for mig, at jeg, som 9. klasseslev,  havde spillet min sidste kamp for Johannesskolen. Det blev jeg faktisk temmelig ked af, for jeg har virkelig nydt at være og spille sammen med holdet, både i år men også sidste år. Jeg kommer til at savne fællesskabet på tværs af klassetrin og jeg er glad for at have været en del af holdet. Vi var 8 spillere fra 9. klasse med for sidste gang i år, men resten af holdet kan også spille med næste år, og jeg ved det bliver et stærkt hold med mange gode spillere.

Hvis du elsker at spille fodbold og ønsker at lære elever fra de andre klasser at kende, så vil jeg stærkt opfordre dig til at tilmelde dig i starten af de nye skoleår. Du vil ikke fortryde det!

Sofie Esbjørnsen, 9.a