Planetrundtur

Uge 5 bød på mange spændende oplevelser for 8.a, 8.b og 8.c. Ugen startede med at vi alle skulle se filmen ”Den sidste mohikaner”. En film, der omhandler krigen mellem England og Frankrig i U.S.A. Vi fik også et indblik i de forskellige indianerstammer, som levede og kæmpede dengang.
Dagen efter skulle vi alle sammen på Den blå planet. Vi fik forskellig undervisning. 8.b skulle lave små film på Ipad´s hvor temaet var camouflage.
Onsdag var vi igen på farten. Denne gang gik turen til Planetariet. Her fik vi et foredrag om, hvordan universet opstod og udviklede sig. Derefter så vi en film inde i rumteatret, ”Den verden vi ikke ser”, som handler om de ting som er for langsomme, for hurtige eller for små til at vi opfatter dem. Det var bl.a. om, hvordan man kunne filme de forskellige ting eller dyr, så man bedre kunne se dem. Efter filmen tog vi tilbage til skolen og forberedte os på torsdagen.
Om torsdagen skulle vi arbejde med alt den viden vi havde fået i løbet af de sidste dage. Vi blev delt ind i grupper på max 4 personer og i hver gruppe valgte vi et emne, som vi skulle fremlægge i egne klasser. Nogen havde f.eks. om planeter eller Big Bang, mens andre havde om specielle fisk, koralrevet eller indianerstammer. Vi fik 4 timer til at lave en fremlæggelse. Det var lidt stressende nogle gange, da vi skulle nå helt vildt meget på de 4 timer, men vi havde det sjovt samtidig.
Fredag var vi alle ude at skøjte i Frihedens Idrætscenter. Det var en dejlig afslutning på en sjov, faglig og meget intens uge. Det var dejligt, at vi var på så mange ture, i stedet for at sidde i klassen hele ugen. Det var sjovt at vi kunne lære så meget på så kort tid, uden at åbne en bog. Vi lærte rigtig meget i den uge, da vi lavede så mange forskellige ting og derfor havde det sjovt, mens vi sugede til os med info. Rigtig god emneuge.

Lavet af: Anna og Clara 8.b