Lommefilm på skemaet

I uge 5 havde syvende årgang projektuge om lommefilm – små film, optaget på vores egne mobiler. Vi skulle se en masse lommefilm, som elever fra andre skoler havde lavet, og derefter blev vi inddelt i grupper og skulle forberede vores egen lommefilm med temaet ’frikvarter’.

Først skulle vi i gang med et storyboard og herefter med selve optagelserne. Tirsdag og onsdag blev der flittigt optaget på hele skolen: i klasserne, på gangene, i kælderen, ude foran skolen, i skolegården. Alle havde travlt med at øve tjekkede rullefald, lange dialoger og dramatiske kampscener, og over det hele kunne man langsomt se filmene tage form.

Torsdag var der lidt mere ro på. Hver af de seks firmands-grupper i klassen blev delt op, så folk nu var to og to. Pointen var at se, hvor stor en indflydelse klipningen og tilpasningen havde, når man havde de samme råoptagelser. Nu var det tid til at udvælge de allerbedste optagelser, klippe i dem og sætte det hele sammen. Til allersidst skulle der lydeffekter, musik og rulletekster på.

Fredag blev det rigtig spændende! Hver klasse så først deres tolv egne film. I frikvarteret satte lærerne sig ned og bestemte sig for tre film fra hver klasse, der skulle gå videre til den store finale. Disse tolv finalefilm blev vist på den store skærm ude i kantinen, og så fik alle en stemmeseddel. Efter endnu et frikvarter var der fundet fire vindergrupper, som hver vandt et diplom og et biografgavekort. Tillykke til dem!

Karen Bøgh 7.c