Kunstuge i indskolingen

Andrea 1.a og Amanda 1. b fortæller om indskolingens emneuge, hvor emnet i uge 5 var kunst og farver.

De vil begge meget gerne interviewes til skolens hjemmeside, og de har prøvet at blive interviewet før, og synes, det er rigtig sjovt. Andrea kan huske, at hun en gang var i den ”helt rigtige avis”, da hun gik i børnehaven – og Amanda har en gang været med i en brochure om tennis.

Hele ugen begyndte med et dyretema. Hver elev skulle male et dyr på et lærred. 1. a skulle male løver, mens 1.b var elefant-kunstnere. Amanda fortæller, at det var sjovt at male dyr, men det var også meget svært at få alle dyrets detaljer med i maleriet – man skulle koncentrere sig og tænke sig meget om.

Der blev også malet flotte farvecirkler og store lærreder med farvenuancer, og for at forklare hvad farvenuancer er, så tager Andrea sine vinterstøvler af – og mens Amanda forklarer, at farvenuancer er, når en farve bliver gjort lysere og lysere – så viser pigerne det ved at pege på Andreas røde strømper, pink bukser og lyserøde trøje, for ”Andrea har farvenuanceret tøj på i dag”.

Kunstugen betød også, at hele indskolingen mødtes til samling hver dag – og ikke kun én ugentlig dag som vanligt. Kunstugens daglige samling begyndte med en farvesang – og piger syntes, det var smaddergodt at samles til sang hver dag. Andrea og Amanda: ”Vi elsker at synge – og vil rigtig gerne være med i MGP en dag”. ´

Ugen blev afsluttet med en flot fernisering, hvor forældrene var inviteret til pindemadder og fantastiske malerier. Andrea og Amanda var enige i, at de flotteste billeder på udstillingen var farvecirkel-billederne – fordi de var fulde af farver – og de elsker farver.