Fordybelsesuge – teater

Jeg hedder Valdemar og går i syvende klasse. Her forleden uge så havde mig, min klasse og alle andre syvende klasser på min skole et forløb om FN-Verdensmål, vi skulle ved slutningen af ugen opføre et teaterstykke ud fra hvad vi havde lært.

Om onsdagen skulle vi så ud til Grob teater, der lærte vi både om, hvordan de lavede alle deres teaterstykker og fik svar på alle vores spørgsmål til teater, skuespil og så videre. Derudover fik vi også lavet en helt masse øvelser, så vi var klar til at lave vores teaterstykke slut på ugen.

Jeg synes virkelig godt om de øvelser, vi fik lavet, både fordi de skubbede mine egne grænser, så jeg var mere selvsikker og mindre nervøs, når jeg skulle fremlægge eller lave en præsentation, og fordi de skubbede os alle mere sammen, og selv folk man aldrig havde talt med før, blev man lige pludselig rigtig gode venner med.

Næste dag besøgte vi så Grob teater igen, men denne gang var det alle fire klasser på syvende årgang både A, B, C og D. Denne her dag styrkede virkelig min selvtillid. Men den dag, havde alle elever scenen selv, så hvis nogen gerne ville fortælle en historie om dengang de fandt ud af, hvad en kompost-skraldespand var eller gerne ville fortælle en historie om dengang, hvor de fandt nogle plastikflasker og satte dem til genbrug, så kunne man det.

Selvom jeg ikke selv var oppe på scenen, så bare at se alle de fantastiske mennesker komme med nogle fantastiske historier, det gav mig virkelig selvtillid. Undervejs kom der nogle opgaver vi skulle løse sammen med dem, der var bag en. Der var alt fra at lære vores venner bedre at kende og lære mere om, hvad hvert individ kan hjælpe klimaet med.

Da det endelig var tid for vores klasser til at opføre vores teaterstykker for hinanden, kunne man tage alle de tips og tricks man fik fra Grob teater op, om det så var hvordan man blev i karakteren eller hvordan man gav sig selv mod til at fremlægge sit teaterstykke foran 100 mennesker. De havde de gjort os parat, og det kunne jeg virkelig godt lide.

Valdemar Juhl (14 År) 7.B