Fordybelsesuge på Johannesskolen

Hele skolen havde fordybelsesuge i uge 44, og 3.b havde en uge om fabler.

Julie og Magnus forklarer, at fabler er små historier om dyr, der kan tale og gøre ting lige som mennesker kan.

Ugen var fuld af fabler og forskellige værksteder. Julie lavede ståltrådsfabeldyr. Hun lavede en hare med store fødder og lange ører og en meget lang krop.  Iflg. Julie blev haren ikke helt flot, men ”mellem-flot”.

Magnus lavede en photo-story, og han forklarer, at de først skulle læse tre fabler, og så vælge en af disse. Magnus valgte ”Haren og Skildpadden”, fordi han syntes den var god, og han fortæller, at den handler om en hare, der er så sikker på at vinde, at den ender med at tabe til skildpadden. Han var i en tremandsgruppe, og de tog en masse billeder af hinanden, hvor de havde fået roller fra fablen. Billederne blev lagt ind i en computer, og så kunne gruppen få billederne til at rulle på skærmen, lave dem i sort-hvid og arbejde med masser af speciel effects og sætte musik til, og de kunne også speede filmen op. ”Det var supersjovt, og den blev supergod”, siger Magnus.

Det hele endte med en udstilling, og man gik rundt til 3. og 4. klasserne og så udstillinger fra ugen.

Både Magnus og Julie syntes, det var en rigtig god uge. De var skønt, at man fik fri kl. 13 – og der var bare en masse sjovere fag, end man ellers har. De mener begge, at det var sjovt, fordi man lavede kreative ting, og kreative ting er så sjove at lave, og det er fordi, man tænker frit. Magnus forklarer, at man ikke tænker så frit i f.eks. matematik, for der skal alle jo kun have én tanke i klassen for at regne et stykke ud. Her tænkte man mere frit og var mere i sine egne tanker, og så kan man jo lave en film, der er lidt mere sig selv end et regnestykke. Julie supplerer med at sige, at man ligesom skulle bruge fantasien lidt mere i fabelugen, og hun mener, at når man bruger fantasien mere, så slapper man altså mere i hjernen og får en masse nye ideer.

De slutter af med at fortælle, at de lærte en masse om fabler. Julie lærte også, at man kan bruge ståltråd til en masse ting, og Magnus siger, at han fandt ud af, at en computer kan meget mere, end man tror: ”Selv min far vidste ikke, at man kan lave så meget forskelligt på en computer”, siger Magnus.

Magnus og Julie 3.b