Fordybelsesuge

Når 9. og 10. klasse tager på skitur, har hele skolen fordybelsesuge. I 7. klasserne arbejdede vi med ”Kroppen”, og ugen var med fokus på naturvidenskabelige fag.

7. klasserne arbejdede på tværs af klasserne, og fire piger fortæller her lidt om ugen:

Vi startede med at snakke og lære om vores krop; hvordan den er opbygget og fungerer. Vi lærte en masse om kroppens forskellige organer, muskler, led og knogler – og fik også en viden om organernes funktioner.

For at kigge tættere på og føle kroppens organer dissekerede vi fisk og krabber i biologilokalet. Oj, hvor det stank, når man åbnede en fisk. Det var ikke særligt appetitligt, og desværre skulle vi spise frokost lige bagefter, men det var meget interessant og også rigtigt sjovt at åbne og se alle organerne inde i dyrene. Det føltes meget underligt at mærke på de forskellige fisk – de var meget gummiagtige, men vi havde heldigvis handsker på.

Vi lærte en masse nye ting om kroppen, og vi havde det rigtigt sjovt i biologilokalet, selvom det også var ret grænseoverskridende at skulle skære i fiskene og tage alle mulige organer ud og studere dem.

Siff & Johanne 7.d og Amalie & Cecilia 7.b