Cirkus Sutsko

En lille cirkussnak med Silje Sall & Emilie Friis-Hasché, 1.b.

Hele skolen havde fordybelsesuge i uge 10 – og indskolingen havde en fantastisk cirkusuge.

Silje og Emilie fortæller lidt om ugen:

Vi startede ugen med at blive delt op i hold. Der skulle laves kulisser og plakater, som skulle være færdige til torsdag, så de kunne blive hængt op over det hele – det var lige som en reklame for det store cirkus. Så blev man delt op i en masse forskellige cirkustrupper, og akrobaterne øvede oppe i salen, for de skulle have plads til at lave vejrmøller, og nogen lavede faktisk også baglæns salto. De blev så dygtige til alle mulige spring, og de lavede også en stor flot menneskepyramide.

Silje: ”Jeg var en papegøje – jeg skulle f.eks. sige ”Halløj Skipper” eller noget andet fjollet, når nogen talte til mig. Det var faktisk Emilie, der foreslog, at man kunne lave talende papegøjer, og så blev det en del af showet – og så skulle man række fingeren op, hvis man ville være papegøje, og jeg blev en af de heldige. Nogle ville gerne være andre dyr – vi havde fx 6 heste.”

Emilie: ”Jeg var Tiger. Jeg skulle hoppe gennem ringe med ild – altså… det var bare pap, der lignede ild. Jeg skulle bukke, mens Hugo brølede. Hugo var udklædt som løve, og han var totalt god til at brøle”.

Emilie og Silje: ”Det var megasjovt”

Pigerne er enige om, at det allersjoveste var at lave generalprøve, for det var første gang, man skulle vise det hele frem. De synes begge, at den gik rigtigt fint, men også at man glemte rigtig mange ting, og at det faktisk var ret svært i starten.

Om fredagen var det premiere med det store show, som man skulle vise for forældre og søskende. Alle forældre syntes, det var så flot – og Siljes mor syntes, at Siljes kostume var supergodt. Papegøjekostumet var lavet af en kjole, Silje havde købt i Thailand og så var der papkrone med fjer på – så det blev enormt flot. Tigeren Emilie havde gult tøj på. Emilies mor havde syet et flot kostume til hende – med masser af tigerstriber.

Pigerne var simpelthen så nervøse, for nu var det alvor – og der var både forældre og en masse elever, og hvad nu, hvis man gjorde det forkert – fx det med at hoppe i ringene alt for mange gange – for det gjorde Emilie til generalprøven, men så havde de aftalt hvor mange gange, man skulle hoppe, og så kunne man bare tælle hoppene, og alt gik godt til selve premieren.

Det var den bedste fordybelsesuge nogensinde.