Berlin 9.C

De fleste fra klassen havde været i Berlin én eller flere gange, men hvis nogen troede, det ville blive kedeligt, kunne de godt tro om igen.

Det var en superfed tur, der bød på alt fra besøg på SS-museet og det naturhistoriske museum til kanalrundfart, det olympiske stadion og meget mere.

Højdepunktet var nok besøget i Hohenschönhausen – ”Stasifængslet” i det tidligere Østberlin, hvor vi fik en rundvisning, der virkelig gav os den indespærrede følelse tæt ind på livet. Vi fik udnyttet dagene godt, og hen på eftermiddagen fik vi frie tøjler til at køre rundt i byen eller tage ud og se nogle spændende ting på egen hånd. Man kunne også tage til vores hostel og hygge sig der, hvis man var træt. En enkelt gang spiste vi sammen alle sammen, men ellers var der også frit spil på den front, og vi fik prøvet nogle af byens gode udbud af mad og drikke. Der var selvfølgelig også nogen, der benyttede lejligheden til at shoppe igennem.

Der var en god balance mellem fritid og indlæring. Berlin er en fantastisk fed og kulturel by, og det var en helt anden oplevelse at være der med sine klassekammerater end med sine forældre.

Af Daniel Frangu Isbrand