9.a’s studietur til Tjekkiet

Da vi mødtes i lufthavnen søndag begyndte en rejse, vi som klasse, havde set frem til længe. Humøret var højt og forventningerne endnu højere. Vi fløj fra Kastrup lufthavn til Prags lufthavn, og derefter kørte vi med bus i ca. 2 timer, ud på landet til byen Malá Skalá. Her skulle vi tilbringe to dage og tre overnatninger på et vandrerhjem. Disse dage ville primært blive brugt på at udleve en rigtig drengedrøm – fyldt med overlevelsesaktiviteter, der både bød på adrenalinsus, teamwork og overskridelse af personlige grænser. Vi skulle bl.a. klatre, rappelle ned ad klipper, riverrafte, mountainbike og på et spændende natorienteringsløb. Alle disse aktiviteter fandt sted i et naturskønt område med flotte skove og bakker, der bugtede sig i landskabet. Vejret var herligt, og solen skinnede højt over os glade unge mennesker. Disse dage med spændende, grænseoverskridende aktiviteter styrkede sammenholdet og samarbejdet i klassen. Selve stedet, hvor vi boede, havde mange faciliteter, som vi gjorde brug af; bl.a. swimmingpool, fodboldbane, bowlingbane og store udendørsarealer. Dette blev udnyttet, når vi havde fritid, og vi fik nogle gode grin sammen.

Da de to oplevelsesrige dage var fløjet af sted, gik turen tilbage til Prag. Her skulle vi tilbringe de næste tre dage, der ville blive fyldt med kulturelle oplevelser bl.a. med besøg i den jødiske by. I storbyen var der tid til sightseeing, shopping, hygge på Starbucks og udforskning på egen hånd. Det var virkelig dejligt at få den frihed og blive bekræftet i, at vi kunne færdes frit og på egen hånd i en fremmed by – uden at komme i problemer. Prag bød på mange forskellige indtryk, smukke bygninger blandet med østeuropæisk stemning. ’Det gule marked’ var et hit blandt drengene, og pigerne nød de billige shoppingcentre (god mulighed for at lufte kreditkortene- så husk dem!!!) Med hensyn til spisning havde vi nogle rigtige hyggelige middage i fælleskab, men ellers var der fri mulighed for selv at gå på opdagelse i det tjekkiske kulinariske univers. Man skal dog være modig for at give maden et forsøg – dermed sagt at turen ikke er for sarte smagsløg! (så husk masser at kiks). Alt i alt var det en fantastisk tur, som virkelig styrkede sammenholdet i klassen. Det var en god fordeling af både fysiske aktiviteter og kulturelle oplevelser – vi kan derfor varmt anbefale turen!

Mathilde Gad, 9.a