Projektuge i indskolingen


Tilbage

I projektuge 5 arbejdede indskolingen med emnet ”skovens dyr”.

Nemo og Cecilie fra 1.b fortæller her lidt om den spændende uge.

Cecilie fortæller, at man skulle lære en masse om dyr. Den største oplevelse var, da der kom der en jæger på besøg, som fortalte om, hvordan man skyder dyr i skoven. Han havde sin hund med, og forklarede, hvordan den løber ud og henter alt det, jægeren skyder.

Nemo og Cecilie fortæller i munden på hinanden, at hunden var meget meget sød. Den slikkede Nemo i hovedet, og den var sort. Men den havde lidt grå hår, fordi den var ”en gammel dreng”.

Jægeren fortalte klassen, at det er meget vigtigt, at dyret dør meget hurtigt, for den må ikke lide. Det skal være en meget stor voksen hjort, ellers må man ikke skyde.

Nemo: ”Fra nu af skyder de kun hjortedamerne og ikke hannerne – de skyder i hvert fald ikke hannerne så tit. Det er fordi, der kommer for mange unger, hvis der er for mange damer – for de kan jo bare parre og parre og parre, og så kommer der jo vildt mange hjorte.”

Det vildeste var nok, at jægeren havde en død hjort med. Man kunne se, at han havde skåret den i halsen. Cecilie: ”Hvis man nu ikke var helt sikker på, at dyret var dødt – hvis nu han ikke havde ramt den i hjertet, så skulle han måske være sikker og derfor skære den i halsen. Men indvoldene skal ud med det samme – fordi så bliver det mere lækkert hjortekød – og så rådner det ikke.”

De havde også bål i løbet af ugen, og de spiste lækker pølseret lavet på bålet, og så tog på tur til Vestamager og lavede kakao ud af sne. Man smelter sneen og putter kakao i. Det blev til varm kakao og smagte vildt godt, og det var fantastisk at få varmet kroppen op med kakao.

De er helt enige om, at det havde været en supergod uge.