Håbet lever


Tilbage

Solens stråler og et entusiastisk hjemmepublikum skabte de perfekte rammer, da Johannesskolens piger fik medaljer om halsen og sikrede sig en billet til kvartfinalen i Ekstra Bladets skolefodboldturnering.

Der var meget på spil i tirsdagens kredsfinale mellem Johannesskolen og Nexø Skole fra Bornholm, og kampens betydning satte også sit præg på den indledende fase, hvor spillet fra begge sider var meget nervøst. Ingen af holdene fik rigtig kontrol over kampen, og der blev sparket mere end der blev spillet. Det var tydeligt at se, at pigerne fra klippeøen havde forberedt sig grundigt på Johannesskolens (og turneringens) topscorer, Agnes Høybye, der blev pakket ind af et talstærkt og meget kompakt forsvar. Agnes var ofte omgivet af tre-fire bomstærke bornholmske backs.

Johannesskolen var dog klart det bedste fodboldhold på banen og forsøgte med vekslende held at få gang i deres kombinationsspil. Nexø-pigernes taktik viste sig hurtigt at være fokuseret på lange bolde frem mod deres enlige angriber. En taktik, der alt i alt udløste én reel målchance i hele kampen. Resten tog et stærkt og sikkert spillende forsvar og en vågen Caroline Flex i målet sig af.

Den megen fokus på Agnes fra Bornholmernes side gav heldigvis plads til andre af holdets profiler, og kort inde i anden halvleg kunne en udækket Vera Cancel sende bolden i nettet med et velplaceret langskud, der sejlede hen over hovedet på modstanderens keeper. Et flot og fortjent mål vurderet efter spil og chancer.

I resten af anden halvleg bølgede kampen frem og tilbage. Bornholmerne fik sat et fysisk pres på vores piger, og op til flere måtte en tur i græsset efter mødet med de klippefaste tacklinger fra Nexø. Men der blev fightet imponerende, og samtidig lurede Johannesskolens offensive kræfter, hele tiden på muligheden for at slå kontra.

Det blev dog ikke til flere mål, og da dommeren fløjtede af, brød langsiden på Frederiksberg Stadion ud i en øresønderrivende jubel. Pigerne på banen faldt hinanden om halsen og trænerduoen, Katrin Højgaard og Christian Brixen dansede den rituelle sejrsdans på sidelinjen. Stort tillykke til pigerne. Det er fantastisk, at de er nået så langt i turneringen. Men det behøver jo ikke at slutte her. Finalen ligger lige om hjørnet…