9.c i Barcelona


Tilbage

Barcelona! Destinationen for vores studietur, den fremmedartede by, hvis skønhed var fængslende og magisk.

Vi fløj til Barcelona fra Kastrup Lufthavn, og det første indtryk, vi fik af Barcelona, var den uvante mur af varme, der ramte os, da vi trådte ud af Barcelonas lufthavn.

Vi tog derefter ned til togstationen. Mængden af mennesker var overvældende, og stemningen var høj. Det var dér, det gik op for os: Det var begyndelsen på vores rejse. Vores rejse i et fremmed land; den eksotiske kultur, menneskerne som boede i byen. Alt var fremmed, nyt og spændende. Vi ankom til hotellet, som var et lille, stilfærdigt og hyggeligt hotel med beliggenhed ud til Barcelonas berømte gågade; Ramblaen. En behagelig kontrast til Barcelonas hektiske byliv.

Ved ankomsten til Barcelona pustede byen liv i vores forventninger og forhåbninger, som den efterfølgende levede op til. Barcelonas utrættelige evne til at overraske os med sin kultur, stemning, byliv og kunst, var blot en af byens forførende egenskaber. De seværdigheder, vi oplevede, var bl.a. La Sagrada Familia, en kirke tegnet af arkitekten Antoni Gaudì. Et detaljeret og vidunderligt smukt kunstværk, som endnu ikke er bygget færdig. Barcelona besad en alsidighed, som gjorde, at alle havde noget at se frem til og glæde sig til. Der var kunst, strand, shopping – og så selvfølgelig Camp Nou, hvor vi var så heldige at få muligheden for at opleve en fodboldkamp mellem FC Barcelona og Real Madrid.

Turen til Barcelona var en fantastisk oplevelse, ikke mindst på grund af byens særprægede skønhed, men også bare det at være sammen med sin klasse på en helt anden måde. Stå op sammen, spise sammen; det at tilbringe en hel uge i hinandens selskab, var en udfordring – men også en nydelse. Man oplevede hinanden fra nogle nye sider i den før så fremmede by Barcelona!

Amalie Friis Schultz Christensen, 9.c
august 2012